sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Paikkansa ansainnut

Minun kaverini ihmettelevät toisinaan, miksi Saara haluaa eduskuntaan, etenkin nyt kun eduskunta on saanut ryvettyä monissa skandaaleissa. Kysymys ei ole vaikea, mutta koska tämä on minun blogini kirjoitan mielummin, miksi minä haluan Saaran eduskuntaan.

Mikä tekee Saarasta timantin, joka erottuu edukseen aina silloin kuin jyviä erotellaan akanoista

Äidillämme on tapana leikata irti lehtileikkeitä ja kiinnittää niitä jääkaapinoveen. Kun Saara asettui ehdolle eduskuntaan, ilmestyi jääkaapin oveen kolumni, jossa peräänkuulutettiin päätöksiä, jotka on tehty paitsi järjellä, myös sydämellä. Päätöksentekijöitä haastettiin tekemään päätöksiä, joiden jälkeen he voivat katsoa itseään peilistä ja lapsia silmiin. Siis päätöksiä, jotka on tehty puhtaalla omallatunnolla. Päätöksiä, jotka ovat kestäviä.

Tiedän, että Saaralla on rohkeutta tehdä tällaisia päätöksiä, olivat ne helppoja tai eivät. Lisäksi hänellä on aitoa tietoa ja näkemystä kestävien päätösten tekoon, sekä taitoa esittää mielipiteitä ja perustella näkemyksensä. Ennen kaikkea Saaralla on kuitenkin halu vaikuttaa asioihin. Hän ei ole ikinä tyytynyt toteamaan asioiden olevan pielessä, Saara on aina tehnyt asialle jotain. Toisaalta pyrin oppimaan myös Saaran tavasta jakaa kehuja, silloin kuin asiat ovat hyvin. Saara ei pidä asioita itsestäänselvyytenä.

Minä haluan Saaran eduskuntaan, koska hänellä on rohkeus, tahto ja taito tehdä päätöksiä sekä järjellä, että sydämellä. Haluan Saaran eduskuntaan paitsi sisarrakkaudesta myös siksi, että tiedän hänen olevan timantti, joka säteilee kirkkaimmin silloin, kun jyvät erotellaan akanoista.

xoxo
/Niklas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti