maanantai 4. huhtikuuta 2011

Kampanjatiimiläisen vakiovarusteet

Tähän aikaan vuodesta, kun vaaleihin on enää 14 päivää, turuilla ja toreilla tulee vastaan mitä värikkäämpää joukkoa. Turussa Yliopistonkadun kävelykadulla on vaikea olla törmäämättä lukuisiin puolueiden kampanjatiimiläisiin -jokainen kun haluaa tavoittaa juuri Sinut!

Mutta mistä sitten tunnistat aidon ja ehdokkaallensa omistautuneen Saara-Sofian kampanjatiimiläisen? No vaikka mistä. Ja kuten Krista edellisessä blogikirjoituksessaan jo toi esille, kaikessa tekemisessämme ja materiaaleissamme on jokin syvällisempi merkitys. Tähän olen eritellyt tärkeimmät kampanjatiimiläisen vakiovarusteet (kuvilla elävöitettynä):

1) Käyntikortit
Sen sijaan, että olisimme tyrkyttämässä Sinulle vaaliroskaa (ts. flaikkua) toreilla tai kävelykadulla, tarjoamme Sinulle mielellämme ympäristöystävällisestä kartongista valmistettuja käyntikortteja. Meidän mielestä läsnäololla, jalkautumisella, näkyvyydellä ja positiiivisella energialla sekä tekemisen meiningillä on suurempi vaikuttavuus kuin liukuhihnamaisella flaikun jakamisella. Käyntikortti on helppo sujauttaa taskuun, josta sen äänestyspäivänä helposti sitten löytääkin.

2) Kampanjatakit
Meillä kampanjatiimiläisillä, miksei joskus ehdokkaalla itselläänkin, on aina päällä valkoinen kampanjatakki. Takin rinnukseen on painettu Saara-Sofia Sutela ja selkäpuolella komeilee Kokoomuksen teksti sekä Saara-Sofian kampanjailme. Käytän sitä aina tapahtumissa ja vapaa-ajalla lenkillekin lähtiessäni. Haluamme viestiä, että olemme vahvasti sitoutuneet tähän ja uskomme Saara-Sofiaan.



3) Rintamerkit
Ei kampanjointia ilman rintamerkkejä ja rintamerkkitalkoita piiritoimistolla. Ensimmäisen Saara-Sofian rintamerkin muistan saaneeni jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella. Tätä on näpsäkkä käyttää ja näyttää -asioit tai liikut sitten missä tahansa! Helppo myös antaa kaverille.



4) Haalarimerkit
Suuren suosion, erityisesti opiskelijoiden keskuudessa, saavuttaneet Saara-Sofian haalarimerkit ovat opiskelijahaalareiden ehdoton lisä ja tämän hetken kuumin somiste. Värikäs ja persoonallinen haalarimerkki säilyy muistona uskomattomasta ehdokkaasta myös vaalien jälkeenkin.

5) Kestävän kehityksen kampanjanauhat
Kaikki alkoi Taiteiden yöstä. Idea itse asiassa jo sitäkin aikaisemmin. Kampanjanauha on kolmesta erivärisestä langasta letitetty nauha, joka kulkee mukavasti ranteessa. Uskollisimman tiimiläisen vakiovaruste. (keltainen lanka = taloudellinen vastuu vihreä lanka = ympäristövastuu punainen lanka = sosiaalinen vastuu)



6) Autojen takalasitarrat
Tunnustaudu ja tunnistaudu Saara-Sofian tukijaksi teippaamalla valkoinen ja tyylikäs auton takalasitarra autoosi, miksei vaikka polkupyörääsikin. Näin myös muut liikenteessä liikkuvat tietävät kenen tiimiin kuulut.

7) Kampanjapaidat
On eri kokoista ja näköistä -on toppia ja t-paitaa, slim fittiä ja vähän väljempää. Ensimmäiset kampanjatopit saimme painatuksesta jo viime kesänä helteisenä Ruisrock -viikonloppuna. Ansiokkaasti sitä silloin festareilla jo käytin. Ja on muuten ahkerassa käytössä vieläkin. Paidassa on tietysti Saara-Sofian ilme painettuna ja selässä saarasofia.fi -teksti, joten tätä voi hyvin käyttää ihan arkenakin ja esimerkiksi jumpassa tai salilla. Hupparin tai pikkutakin kanssa -you name it!



8) Kestokassit
Kampanjaa suunnitellessamme viime vuoden kesällä halusimme luoda kampanjan, joka rikkoisi perinteisiä (suurimmalta osin vähän tylsiäkin) käsityksiä vaalikampanjoinnista. Halusimme luoda dynaamisen, raikkaan ja innovatiivisen kampanjan. Ja mielestäni olemme siinä myös onnistuneet! Yksi esimerkki tästä innovatiivisuudesta ovat kestokassimme, joiden idea sai alkunsa jo viime vuoden heinäkuussa 2010 Airistolla kampanjasuunnittelussa. Sittemmin kestokasseja on ilmestynyt yhdelle jos toisellekin ehdokkaalle -itse en kestokasseja ehdokkaiden kampanjoinnissa ole aikaisemmin nähnyt. Saara-Sofian kestokassit ovat tehty laadukkaasta puuvillasta, joka on myös ympäristöystävällistä. Kestokassit tulevat olemaan iso osa tulevan kahden viikon kampanjaamme, näette vielä. Kestokasseista on todellista hyötyä jälleen myös vaalien jälkeenkin!



9) SAARA -kirjaimet
Monesta tapahtumastamme tutuksi tulleet valkoiset SAARA -kirjat on tehty tunteella ja antaumuksella viime vuonna loppukesästä. Pienemmissä tapahtumissa tunnuksena on yleensä ollut vain S -kirjain, mutta lupaamme ryhdistäytyä loppukampanjan tiimoilta, jotta saisimme nämä upeat kirjaimet kaikki aina mukaan. Nämä kirjaimet somistavat myös kampanjatoimistoamme. Näistä kirjaimista olemme saaneet runsaasti hyvää palautetta!



10) Kampanja-automme
Saara-Sofian oma auto, näpsäkkä, virtaviivainen ja dynaaminen Audi A1 (on muuten diesel ja kulutus on alle 4 l/100km maantieajossa!) on somistautunut lopulliseen ulkoasuunsa viime viikon perjantaina kun saimme autoon myös numeroteippaukset. Kampanjatiimi kulkee kimppakyydillä sopivasti kampanjapakullamme, jota ei voi katukuvassa olla huomaamatta. Pakussa kampanjatavarat ja muu rekvisiitta kulkevat hyvin.



Kaikkia kampanjamateriaaleja voi tulla noutamaan kampanjatoimistoltamme Linnankatu 11:sta. Kampanjakahvila päivystää joka päivä klo 11-18 aina vaalipäivään asti. Varsinaisen vaalipäivään hiljentymisen olemme mekin ansainneet eli silloin kampanja avautuu vasta vaalivalvojaisiin klo 19.30 alkaen. Tervetuloa!

/Katriina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti