lauantai 2. huhtikuuta 2011

Mistä on minun ehdokkaani tehty?

Olen toiminut politiikan parissa useamman vuoden, mutta saan nyt ensi kertaa äänestää eduskuntavaaleissa. Olin viime joulukuussa samassa tilanteessa kuin moni nyt. Kuka on minun ehdokkaani? Kävin eri vaihtoehtoja läpi ja vertailin ehdokkaita tarkkaan. Rehellisesti tunnustan, ettei Saara-Sofia ensin ollut mielessäni. Sitten se päivä tuli ja sen jälkeen vaalihype on vetänyt täysin mukaansa. Silmäni aukesivat ja ymmärsin, että tässä se nyt on. Minun ehdokkaani: Saara-Sofia Sutela. Siitä päivästä asti olen ollut tiimissä mukana ja päivääkään en vaihtaisi pois. On tämä ollut aivan uskomaton matka jo nyt ja viimeiset 2 viikkoa starttaavat huomenna. Tämä kokemus on paitsi kasvattanut minua ja opettanut minulle taas rutkasti lisää, tuonut mukanaan myös aivan mahtavia ystäviä ja aimoannoksittain loistavaa fiilistä. Toivo on enemmän, kuin syy herätä huomiseen ja tähän naiseen uskon vahvasti. Toivon, että 17.4 Saara-Sofia menee läpi. Saara-Sofia on enemmän kuin politiikan toivo.


Minulta on vaalitoreilla usein kysytty, miksi valitsin Saara-Sofian?
Mietin, mistä on toivo tehty ja mistä haluan oman ehdokkaani olevan tehty? No siinähän se sitten tuli, kuin tarjottimella: ”Toivo on tehty uskosta parempaan tulevaisuuteen ja kyvystä riemuita kaikesta siitä, mitä meillä jo on.”

Saara-Sofian kampanja rakentuu kestävän kehityksen ympärille ja on jaettu kolmeen osaan. Mutta, jotta voimme elää hyvää tulevaisuutta pitää nykyhetken päätöksissä ottaa huomioon tulevaisuus. Tulevaisuuttamme määritellään kokoajan ja kestävä kehitys on otettava huomioon. Tiedän, että Saara-Sofialle se on sydämen asia.

”Toivo on tehty halusta kuunnella ja ymmärtää. Rohkeus on sen moottori, rehellisyys sen runko ja suvaitsevaisuus sen vakiovaruste. ” Kampanjan aikana on tullut matkustettua ja keskusteltua paljon. En ikinä unohda matkaamme Saara-Sofian kanssa Helsingin kautta Loimaalle ja sieltä taas kotoisaan Turkuun. Sinä iltana olin onnellisempi, kuin pitkiin aikoihin. Saara-Sofia sai minut ymmärtämään monia asioita ja luottamaan itseeni vielä enemmän. Häntä aidompaa ehdokasta on mahdotonta löytää. Saara-Sofia ottaa huomioon jokaisen ja haluaa aidosti vaikuttaa kaikkien oloihin ja tehdä niistä parempia.

Entä sitten rohkeus, rehellisyys ja suvaitsevaisuus? Saara-Sofiassa nämä yhdistyvät ja vielä enemmän. Hän pohtii asioita aina myös toiselta puolelta, puntaroi asioita tarkkaan ja kyseenalaistaa. Hänellä on ainutlaatuinen ote tarttua asioihin ja löytää aina kaikesta jotain hyvää. Saara-Sofia on hillitty ja rauhallinen pohtija, mutta hänestä löytyy myös se villimpi puoli.

Viimeisetkään Toivon ohjeet eivät jää täyttämättä häneltä. Kuten Toivon toisessa kappaleessa todetaan: ”Toivo on lupa olla innostunut ja saada muutkin innostumaan. Toivo on enemmän kuin syy olla politiikassa, se on syy herätä uuteen päivään. Paitsi puhetta, toivo rakastaa tekoja. Sillä ilman niitä mikään ei muutu. Ja maailma, jossa mikään ei muutu, on lähempänä epätoivoa kuin toivoa. ”

Tiedän, että Saara-Sofiasta tulee aivan mahtava kansanedustaja ja hänen kautensa ei todellakaan jää yhteen. Suomi tarvitsee nuoria nyt enemmän, kuin nuoret Suomea. On muutoksen aika ja muutos alkaa tästä. Tule mukaan ja äänestä kanssani Saara-Sofia Eduskuntaan numerolla 188!

Syperhyperloistavin vaalihypefiiliksin,

/Aino

Saara ja Aino tiimitoimistolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti